donderdag 9 februari 2012

Burgers with a smile

Ach, soms ben ik zo blij met mijn Angelsaksische medemens.
Ja, zelfs op culinair gebied!
Wat is er aan de hand?
1 - Pret A Manger is naar Parijs gekomen. Jazeker: dat is Brits! Ooit kocht ik bij deze 'broodjeszaak' in Londen de lekkerste sandwiches. En nu kan ik die dus ook hier krijgen! Geen fabriekseten, maar alleen maar heel lekkere broodjes met alleen maar heel verse ingrediënten. Sinds kort in La Défense, binnenkort ook naast de Champs-Élysées.2 - De Gourmet Food Trucks zijn ook aangekomen! In New York bepalen ze het straatbeeld en sinds kort rijdt er ook één door Parijs: zo'n vrachtwagen, cq bestelbus, die langs de stoep wordt geparkeerd en waar dan een luik opengaat, waarachter een hele keuken tevoorschijn komt en waar je prima eten koopt!
De Amerikaanse Kristin deed in Parijs haar koksopleiding en bakt hier nu dat het een lieve lust is - in haar eigen 'Camion Qui Fume'. Hier kan je vinden waar ze haar wagen parkeert!
___

GOED 1: De Angelsaksische mentaliteit komt er óók aan: personeel van Pret A Manger krijgt een bonus als ze hun werk goed en vriendelijk doen.
VRAAG 1: Waarom staat zoiets (bonus bij vriendelijke bediening) nou niet in het verkiezingsprogramma van minstens één kandidaat bij de aanstaande verkiezingen in Frankrijk?!
GOED 2: De vrachtwagen van Kristin is zo'n succes dat de gemiddelde wachttijd nu al anderhalf uur is! 'Oh my God, que c'est bon!', schreef een Franse recensent.
VRAAG 2: Tot nu toe maakt ze alleen maar (de allerlekkerste) broodjes-hamburger. Wordt het niet tijd voor wat meer keuze?
___

Pret A Manger, winkelcentrum Les Quatre Temps (Le Dôme, 3e verdieping) en straks: 19 Rue Marbeuf
Le Camion Qui Fume, elke dag op een ander adres

Geen opmerkingen:

Een reactie posten