zondag 22 januari 2012

Kersvers, kunst en kitsch

Soms weet ik het zelf ook even niet meer.
Ik bedoel: Chantal Thomass is een gerenommeerd lingerie-ontwerpster, pardon: créatrice de lingerie de luxe.
Maar zou ik wakker willen worden in de weelderige kamer met rode muren, met een bed vol franjes en een deur in de vorm van een hart, die ze ontwierp voor Le Pradey (foto), een nieuw hotel vlakbij het Louvre?
(Of moet dit meer vrouwen dan mannen aanspreken?)
Persoonlijk vind ik het wat te veel kitsch en wat te weinig ondeugend-met-een-knipoog, wat normaal juist de sterke kant is van Thomass.
Spraakmakend is het zeker - en daarom kreeg het hotel ook veel aandacht in de Franse pers.
In alle kamers van het hotel (dat er verder 'normaal' modern uitziet) staan onderdelen van Parijs centraal. Thomas koos in deze suite, Cabaret geheten, voor de Moulin Rouge als thema.
En er is nog een tweede nieuw en modern hotel geopend, dat ook al veel aandacht kreeg: Platine Hôtel, ten zuiden van de Eiffeltoren, vlakbij de Seine.
Hier is het thema: Hollywood. En dan vooral: Marilyn Monroe.
In de hal, naast je bed, achter je bed, boven je bed: overal kijkt La Monroe mee.
Mocht je daarvan even willen bijkomen, dan kan je terecht in de ontbijtzaal met een spectaculaire fotomuur, Amerikaanse inrichting en film-klapstoeltjes.
___

VRAAG 1: Zo'n Monroe-hotel is natuurlijk vooral voor de fanaten. Maar ga je dan de hele tijd in je bed rond liggen kijken naar haar foto's?
VRAAG 2: Zo'n Thomass-hotel is natuurlijk vooral voor de fanaten. Maar ga je dan de hele tijd in je bed rond liggen kijken naar de franjes?
___

Le Pradey, 5 Rue Saint-Roch
Vanaf 222 euro
Platine Hôtel, 20 Rue de l'ingenieur Robert Keller
Vanaf 149 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten