dinsdag 13 december 2011

Parijs in vogelvlucht

Een nieuwe wolkenkrabber in La Défense, de nieuwe orkestzaal van Jean Nouvel en het compleet gerenoveerde Les Halles.
Ze zijn er nog niet - maar je kunt ze allemaal al zien, nee: je kunt er zelfs overheen en omheen 'vliegen' in het Pavillon d'Arsenal, het architectuurmuseum van Parijs.
Daar zijn 48 beeldschermen neergelegd, gezamenlijk goed voor 37 vierkante meter.
En dankzij het museum en Google Earth is op die beeldschermen Parijs-vanuit-de-lucht te zien. Maar dan dus op 37 vierkante meter.
Je kunt van tientallen kilometers hoogte naar Parijs kijken en je kunt inzoomen tot op straatniveau (of: tot op terrasbezoekersniveau - zag ik).
Je kunt door wijken en straten vliegen en je kunt dat enorme beeld van 37 vierkante meter virtueel kantelen, waardoor reliëf op het scherm verschijnt en Parijs dus in semi-3D verschijnt.
___

GOED: Alle nieuwe bouwprojecten van de komende tien jaar zijn - voor het eerst - ook verwerkt in de Google Earth-opnames die je hier ziet. Dus nieuwe wolkenkrabbers, nieuwe woonwijken: hier zie je waar ze komen en hoe dat er uit zal zien.
FOUT: Die 48 beeldschermen liggen allemaal op de grond naast elkaar en die bedien je met een touch screen ernaast. Maar van bovenaf, op het balkon op de eerste verdieping, zien de beelden er veel spectaculairder uit. Waarom daar niet de bedienende touch screens neergezet?
___

Pavillon d'Arsenal, 21 Boulevard Morland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten