donderdag 10 november 2011

Wijnbar op z'n Frenchie

Je hebt van die restaurants die zó goed zijn dat ze elke avond vol zitten en dat reserveren al maanden van tevoren nodig is.
Die openen dan een 'filiaal'.
En daar is het opnieuw zo goed dat het opnieuw elke avond vol zit.
Zoiets gebeurde er dus met Frenchie in Parijs, we schreven er eerder over.
Een klein restaurant, in de Montorgueil-buurt, met een paar tafeltjes.
Grégory Marchand, ooit werkzaam in Londen bij Jamie Oliver (met als bijnaam dus Le Frenchie ja), kookt hier de sterren van de hemel. Het eten is vurrukkulluk, zal ik maar zeggen.
En dus kwam er een Frenchie II, oftewel: Frenchie Bar à Vins. Aan de overkant.
Neem een zinken bar, stenen muren en houten balken langs het plafond, zet er een handvol tafeltjes met stoelen neer en je hebt de wijnbar van Frenchie – en dan wel een wijnbar met (1) hele lekkere (en ook niet-Franse!) wijnen en (2) superheerlijke tapas.
En voor een goede prijs.
En erg sfeervol.
En leuk.
Enzovoort.
___

GOED: Frenchie zelf kreeg al uitsluitend lovende recencies. Maar ik heb nog niet vaak gezien dat ‘het filiaal’ van een restaurant daarna ook alleen maar positieve reacties krijgt. Hier wel dus.
SLECHT: Bij de bar à vins kan je niet reserveren, wat iedereen een eerlijke kans geeft op het laatste moment aan te schuiven. Alleen is het hier elke avond zó druk dat aanschuiven nauwelijks lukt.
OPLOSSING: Ga al voor de deur staan voor die open gaat (om 19 uur), dan maak je nog kans.
___

Frenchie Bar à Vins, 6 Rue du Nil

Geen opmerkingen:

Een reactie posten