donderdag 24 november 2011

Kerst in Parijs

Wat kan en moet je doen met kerst in Parijs, anno 2011?
De twee bekendste en grootste publiekstrekkers noemden we de afgelopen dagen al:
- De lichtjes op de Champs-Élysées (1,2 miljoen LED's!) die de avenue dit jaar voor het eerst een gekleurd, modern en dynamisch kerstuiterlijk geven,
- En de etalages van warenhuizen Lafayette en Printemps natuurlijk, met de traditionele maar altijd spectaculaire bewegende poppen en wat kunstwerkjes van Karl Lagerfeld dit jaar.
En als je daar toch bent, dan kan en mag je die prachtige gevel van Lafayette (foto) natuurlijk niet missen!
De kerstmarkten dan.
Sfeervol en kleinschalig zijn die langs de boulevard Saint-Germain en vlakbij, bij Place Saint-Sulpice.
Groots en indrukwekkend zijn die op Trocadéro (tegenover de Eiffeltoren) en in zakenwijk La Défense (aan de westrand van Parijs).
Schaatsen kan je voor het stadhuis en op de Trocadéro-kerstmarkt; mooie kerstverlichting buiten zie je op de Avenue Montaigne en op Place Vendôme.
De hoogste kerstboom (20 meter) staat voor de Notre Dame, de meest kunstzinnige kerstbomen staan in het Hôtel Intercontinental Le Grand (2 Rue Scribe; waar modestudenten hun eigen persoonlijke modekerstbomen tentoonstellen).
In winkelcentrum Les Halles, tot slot, is het tijd voor een digitale kerst met een "Pixel Snow 2011"-show, met sneeuwprojecties, en kan je in een lounge plaatsnemen waar een "Sonic Show" je onderdompelt in beeld en geluid.
___

LEUK 1: De draaimolens die tijdens de feestdagen (van 10 tot 19 uur) gratis voor kinderen zijn, o.a. voor het stadhuis, op Place de l'Odéon, op Place de la Madeleine en op Place de la Concorde.
LEUK 2: Winkelcentrum Bercy Village, aan de oostkant van Parijs, pakt ook flink uit deze kerst met een lichtshow en optredens, dus dat is een mooie gelegenheid het centrum van de stad eens te verlaten en hier te gaan kijken.
___

1 opmerking:

  1. Het staat nog op mijn verlanglijstje.... Kerst in Parijs! Ooit, ooit gaat het ervan komen. Ik weet het zeker!

    BeantwoordenVerwijderen