zaterdag 17 september 2011

De lekkerste brioche

Je zult maar een culinaire keurmeester zijn!
Taartjes testen of Michelinsterren uitdelen....
En sommigen mogen dan ook nog de beste brioche uitkiezen:



Omdat ik als blogger natuurlijk niet àlles in Parijs zelf kan uitproberen moet ik soms maar vertrouwen op het oordeel van anderen.
En aangezien François Simon van Le Figaro een grootheid is, durf ik zijn ranglijst van de beste brioches in Parijs hier zonder twijfel te noemen.
Kortom: waar vind je de lekkerste brioche, die kruising tussen cake en zoet broodje?
Op nummer 1: de beroemde pâtissier Lenôtre, en dan de vestiging bij Bastille.
Je betaalt hier dan wel 1,70 euro voor een mini-brioche, maar dan heb je ook wat: luchtig van binnen en de geur van echte boter. ,,Het beroemde bedrijf bewijst nog eens dat ze de klassiekers van de zoetigheden onder de knie heeft.''
Op de 2e plaats: Au Levain d'Antan, in noord-Parijs - de bakker die dit jaar ook al werd uitgeroepen tot beste baguettebakker van Parijs!
De derde plaats wordt gedeeld door drie bakkers: La Pâtisserie des Rêves (geen onbekende voor de lezers van dit blog), het beroemde Ladurée (idem) en de winkel van Gontran Cherrier (Frankrijks eigen Jamie Oliver, nou ja, ongeveer dan).
___

GOED: De beste baguette en de op één na lekkerste brioche: verdien je dan geen lintje ofzo?
FOUT: Op een gedeelde laatste en 18e plaats eindigt Éric Kayser - die altijd zulke héérlijke broden heeft. Hoe kan dat??
___

Lenôtre, 10 Rue Saint-Antoine
Au Levain d'Antan, 6 Rue des Abesses
Pâtisserie des Rêves, 93 Rue du Bac
Ladurée, 16 Rue Royale
Gontran Cherrier, 22 Rue Caulaincourt

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen