dinsdag 13 september 2011

Buenos Aires, milonga en tango

Ach ja, de historische banden tussen Parijs en Buenos Aires...
En de schoonheid die beide steden delen...
Wie - net als ik - verliefd is op de Franse èn de Argentijnse hoofdstad, kan deze dagen niet om het Tandem-festival heen - in Parijs dus.
Argentijnse films, beeldhouwers, theatermakers en natuurlijk: muziek en dans, allemaal in de Franse hoofdstad de komende maanden.
Zo'n 50 artiesten worden overgevlogen om te laten zien hoe de tango wordt gedanst en hoe de tango klinkt. Met - geheel terecht natuurlijk - een eerbetoon aan Astor Piazzolla.
Als ik de verhalen mag geloven, maakte nota bene Carlos Gardel bijna 100 jaar geleden zijn Franse debuut in Parijs, in Cabaret Florida, dus waar anders dan hier kan de tango geëerd worden?
Voor de liefhebbers trouwens: op deze site vind je alle informatie over de tango in Parijs, waar je 'm kan horen en waar je kunt dansen.
___

FAVORIET 1: Op 16, 17 en 18 september worden de 'noches de Buenos Aires' georganiseerd , met in cultureel centrum 104 de traditionele (met orkest) en de nieuwste vormen van de tango (met Argentijnse dj's).
FAVORIET 2: Aanstaande zondagmiddag is in die 104 ook een 'bal populaire', met milonga's, gekozen en gedraaid door Odile Fillion.
___

Tandem Paris-Buenos Aires,
t.m. 24 december

Geen opmerkingen:

Een reactie posten