maandag 5 september 2011

Aznavour in de olie

Ik beloof je: dit wordt de week van Charles Aznavour.
Deze grootmeester van het Franse chanson treedt namelijk weer op, om te beginnen in L'Olympia - het legendarische theater in Parijs.
Aznavour (87 lentes jong) mag dan vooral bekend zijn om zijn liedjes, maar hij heeft ook nog andere prestaties van formaat op zijn naam staan:
- Hij is acteur en speelde in tientallen films
- Hij is de actieve en vrijwillige wereldwijde ambassadeur van zijn 'vaderland' Armenië
- Hij is drie keer getrouwd
- Hij heeft de (volgens sommigen twijfelachtige) eer door Matthijs van Nieuwkerk te zijn bestempeld als "de beste zanger die ooit heeft geleefd".
Afijn: wat betreft Aznavour en Parijs wilde ik je alleen nog even tippen: de chansonnier maakt ook zijn eigen olijfolie, op zijn eigen landgoed in de Provence.
En laat je die nou in Parijs bij één winkel kunnen kopen: de Drugstore op de Champs-Élysées!
___

NICOLAS SARKOZY: is de enige particulier die de olijfolie van Aznavour direct zelf afneemt. Voor de rest gaat de olie alleen naar de Drugstore, naar restaurants en naar een kleine winkel in Mouriès.
DOMINIQUE STRAUSS-KAHN: is niet - zoals velen denken - de hoofdrolspeler in één van Aznavours nieuwste liedjes, "L'instinct du chasseur", Jagersinstinct: ,,Het nummer was al geschreven voor de zaak-DSK losbrak'', aldus de zanger. (Hoewel het bijna hilarisch is om met 'de DSK-kennis achteraf' de tekst van dit nummer te beluisteren)
___

Aznavour in Olympia
7 sept - 6 okt

28 Boulevard des Capucines

Geen opmerkingen:

Een reactie posten