maandag 20 juni 2011

Koffie! Maar dan anders....

Op elke straathoek, in elk café in Parijs, kan je natuurlijk een espresso nemen - of een café au lait, voor de liefhebbers dan.
Maar niet overal kan je ook de beste koffie krijgen.
Dus bij deze:
Het Bal Café, achter Place de Clichy, is een begrip onder de kenners. Niet alleen omdat je er dus superkoffie drinkt, maar ook omdat er prima thee, wijn en champagne is te krijgen, èn heerlijke hapjes voor erbij (scones!).
Het café zit in een cultureel centrum (= leuk 1) en wordt gerund door oud-personeel van Rose Bakery en Willi's Wine Bar (= leuk 2) - dus met het vakmanschap zit het wel goed.
Ook al Angelsaksisch is het Coutume Café (foto), in het centrum. Hier drink je niet alleen koffie, maar leer je ook nog eens wat: er worden blindproeverijen georganiseerd en hoe-maak-ik-de-beste-Latte-demonstraties.
Tot slot dan nog een Fransman, oud-filmproducent Christophe Servell, die in Parijs een kleine keten van koffiewinkels en -bars heeft: Terres de Café.
(meer winkel dan bar, maar toch: je kunt er iets drinken).
De vestiging in de Marais is er één waar elke dag hip publiek samenstroomt om de koffie van de dag voor 1 euro te proeven.
___

GOED: Om eens te zien dat koffiebars niet allemaal donker en stoffig hoeven te zijn, maar ook modern vormgegeven worden.
LEKKER: Dat ze bij Le Bal ook kippers en cheesecake hebben!
___

Bal Café, 6 Impasse de la Défense
Coutume Café, 47 Rue de Babylone
Terres de Café, 3 Rue des Blancs Manteaux

1 opmerking:

  1. De beste koffie drink ik vooralsnog bij Pozzetti in de rue Roi de Sicilie. Andere adressen voor goede koffie in Parijs: http://www.italianiaparigi.it/2010/01/13/dove-bere-un-buon-caffe-italiano-a-parigi/

    BeantwoordenVerwijderen