maandag 9 mei 2011

Nightshopping

Het is drie uur 's nachts in Parijs, je wandelt/fietst/rijdt door de stad en je realiseert je ineens dat je nog iets nodig hebt, en wel meteen. Nú.
Dat kan.
Je zult maar verse croissants willen.
Je zult maar perse 's nachts een verse krant willen lezen.
Je zult maar de liefde van je leven hebben ontmoet, maar toevallig in afwezigheid van voorbehoedmiddelen.
Je zult maar om onbegrijpelijke redenen een postzegel nodig hebben, of je auto willen wassen.
Afijn, geen probleem, want de nacht in Parijs is vol verse croissants, verse kranten, verse voorbehoedmiddelen en postzegels en autowasserijen.
De beste adressen om 's nachts boodschappen te doen en die gegarandeerd 24 uur per dag open zijn:
- Kranten zijn op veel plaatsen dag en nacht te koop, maar lekker centraal: de kiosken bij nummers 32 en 58 op de Avenue des Champs-Élysées.
- Ook bakkers zijn er genoeg te vinden die 's nachts niet stoppen met bakken. Snack Time bijvoorbeeld, 97 boulevard Saint-Germain, of de banketbakker op 99 Avenue de Clichy.
- Nachtelijke bloemen? Bij Elyfleur zijn ze 24 op 24 te koop, 82 Avenue de Wagram.
- Die postzegels: altijd te vinden op het centrale postkantoor, 52 Rue du Louvre.
- Apotheken: er zijn er zeker twee die zeven dagen in de week en dag en nacht open zijn: de Pharmacie Les Champs, 84 Avenue des Champs-Élysées, en Pharmacie Européene, 6 Place de Clichy.
- Autowassen: Paris Autolavage, Porte de Clichy.
- De nachtkruidenier: Épicerie Shell, 6 boulevard Raspail.
- Internet: voor wie geen smartphone of laptop heeft (of die 's nachts is kwijtgeraakt): de Milk cybercafes zijn continu open en zitten bijvoorbeeld op 31 Boulevard Sébastopol (Les Halles), 53 Rue de la Harpe (Saint-Michel) en 28 Rue du Quatre Septembre (Opéra).
___

GOED: Het leven gaat 24 uur per dag door.
FOUT: Jammer dat de Publicis Drugstore, in de schaduw van de Arc de Triomphe, "al" om 2 uur 's nachts dicht gaat: het is mijn favoriete adres om 's nachts eten, cadeaus, stokbrood of kranten te kopen: omdat je dat er allemaal kunt vinden, omdat het er mooi is, en omdat de bezoekers zéér gemêleerd zijn.
___

Geen opmerkingen:

Een reactie posten