dinsdag 1 maart 2011

Een Japanner die Frans kookt

Guillaume Guedj zit in zijn spijkerbroek en met een stoppelbaardje aan tafel.
,,Het is een gekkenhuis, ik leg de telefoon neer en hij gaat al weer. Allemaal reserveringen.''
Zijn restaurant, Passage 53, kreeg deze week een tweede Michelinster.
Voor de volledigheid: het restaurant is nog geen twee jaar open!
En het moet gezegd: Passage 53 is een bijzondere plaats.
Het ligt in een mooie passage (maar daarover later meer), het is piepklein (20 couverts) en het is strak en modern maar toch sfeervol ingericht.
Een menukaart is er niet. Tijdens de lunch en het diner krijg je altijd een verrassingsmenu.
En het zijn de bijzonder combinaties van de Japanse chefkok Shinichi Sato die voor de Michelinsterren zorgen.
Sato kookt op z'n Frans maar met Japanse finesse, zegt Guedj.
En met verrassende combinaties als gevolg. Inktvisringetjes met oesters. Kalsvlees met bloemkool. Eenvoudig (maar niet gemakkelijk) en zeer smaakvol.
Oh ja: een wijnkaart is er wel!
___

GOED: Met de bekroning van Passage 53 durft Michelin vernieuwing in de Franse keuken te belonen.
FOUT: Met als gevolg dat het er storm loopt: wie reserveert kan pas over een maand terecht.
___

Passage 53, 53 Passage des Panoramas

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen