dinsdag 15 februari 2011

Jamaicaanse pepers en Marokkaanse saffraan

Je hebt kruidenwinkels.
En je hebt speciaalzaken voor specerijen.
En tot die laatste categorie behoort ab-so-luut Épices Roellinger, in hartje Parijs, op loopafstand van het Louvre.
Olivier Roellinger is de beroemde drie-sterren-kok uit Bretagne die in 2008 besloot zijn restaurant te sluiten.
Hij begon een nieuw, eenvoudiger restaurant en ging zich (nog meer dan voorheen) toeleggen op kruiden, specerijen en oliën.
Die ingrediënten, door hem zelf uitgezocht en gecombineerd, zijn al een tijdje op tal van plaatsen in Frankrijk te koop... en nu dus ook in Parijs.
Roellinger creëerde zijn eigen poudre des fées, verkoopt Keltische mosterd en heeft een potje (à 17,60 euro) met alle ingrediënten voor een stevige grog des îles.
Loop naar binnen bij Roellinger en je ruikt Azië, Afrika en zuid-Amerika en ja, ook Bretagne.
Hier vind je meer dan 100 kruidensoorten, zie je een 'cave à vanilles' en wordt ook nog een 'eerlijke' prijs gerekend voor de producenten.
___

GOED: Naar binnen lopen om alleen te kijken en te ruiken mag....
FOUT: ... want de prijzen van de kruiden zijn net zo indrukwekkend als de geur ervan in de winkel, schreef Le Nouvel Observateur.
___

Épices Roellinger, 51 bis, Rue Sainte-Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen