donderdag 27 januari 2011

Tapas met Goudse kaas

Wat krijg je als je Inaki Aizpitarte en Rem Koolhaas combineert?
Topeten in een topomgeving.
De vermaarde kok van het Parijse restaurant Le Chateaubriand heeft een nieuw restaurant geopend, niet ver van Place de la République.
En voor de inrichting nam hij de Nederlandse architect in de arm.
Het resultaat: geweldig eten op tafel in een hypermodern interieur van marmer en spiegels.
En het heet dus Le Dauphin. Het restaurant is een modern tapas-restaurant, vertelde Inaki hier.
Er is geen traditionele menukaart maar je kiest kleine hapjes (vanaf 8 euro).
En dat kan variëren van Bellota-ham tot andijviesalade met Gouda kaas!
Voor de volledigheid: wie in de straat even doorloopt richting noorden, komt bij Inaki's vermaarde Le Chateaubriand uit.
___

GOED: Niemand twijfelt aan Inaki's creativiteit en vakmanschap, maar de meningen zijn wel eens verdeeld of alle gerechten een succes zijn.
LEUK: "Bref, voilà de la cuisine vive, drôle, amusante, intuitive, mi-moderne, mi-ménagère, qui craque et croque, se révélant simplement savoureuse, légère, sapide, bien faite, sans bavure d’aucune sorte", was de prachtige conclusie van collega Gilles Pudlowski.
___

Le Dauphin, 131 Avenue Parmentier

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen