maandag 6 december 2010

De tips van Marc van der Tang


Altijd leuk om aan een kok te vragen waar hij gaat eten in Parijs.
Marc van der Tang wordt de executive chef van het nieuwe, vijfde restaurant in het Okura Hotel in Amsterdam. Dat restaurant opent eind deze maand z'n deuren en Van der Tang kwam in Parijs 'inspiratie op doen'.
Goed idee!
Maar waar ging de chef naar toe?
Allereerst naar één van zijn favorieten, de brasserie van sterrenchef Alain Ducasse, Aux Lyonnais. De ontvangst was 'zoals het hoort', op het bord verscheen boeuf tartare en veau filet, en 'de smaken waren erg goed'. ,,Je moet er even voor sparen maar Ducasse is een voorbeeld voor veel chefs, ook voor mij.''
Verder was Van der Tang ook erg onder de indruk van het gerenoveerde vijf sterren hotel Le Royal Monceau.
Niet vanwege de bedden natuurlijk, maar vanwege (1) de All Day Dining, oftewel een kleine menukaart geldig van 10:30 tot 23:00, en (2) de Afternoon Tea (vanaf 15 uur). ,,Met keuze uit 10 verschillende soorten thee. Zeer goede kwaliteit en mooie presentatie.''
Oh ja: ,,Ook hun bar is een absolute aanrader!''
Verder wipte Van der Tang nog even binnen voor twee ontbijtjes bij Hôtel Bristol ("strak klassiek drie sterren ontbijt") en Hôtel Crillon ("eigen zilveren kan met koffie of thee").
Ben benieuwd naar zijn eigen "Serre Restaurant" straks in het Okura!
___

GOED: Parijs heeft een traditie met tophotels die ook toprestaurants herbergen
MOOI: Le Royal Monceau slaagt erin de lobby, de bar en de salon te verenigen in één 'Grand Salon' zonder dat je je verloren voelt, aldus Van der Tang.
___

Aux Lyonnais, 32 Rue Saint Marc
Le Royal Monceau, 37 Avenue Hoche

Geen opmerkingen:

Een reactie posten