dinsdag 12 oktober 2010

De tips van Béatrice Ardisson

Béatrice Ardisson was van huis uit muzikante, werd bekend als styliste en is nu een kunstenares met geluid, een 'sound designer'.
Muziek, geluid en klanken: ze voegt ze samen en maakt er een aangenaam, rustgevend of juist verrassend klankpalet van. En dat hoor je dan in winkels of hotels in Parijs.
Violen in het beroemde Hôtel Meurice, gezoem in de winkels van Dior: gemaakt door Ardisson.
Niet gek dus dat zij een platen-, cq stripzaak noemt als één van haar favoriete plekken in Parijs: Zic & Bul, bij Place de la République in de buurt.
Maar nee: ze komt er niet voor de muziek!
,,Ik ben gek op vinyl en koop hier prachtige lp's met mooie foto's op de hoezen die ik bij mij thuis ophang.''
Een andere vaste stek: groenteboer Mermoz, om de hoek bij het Élysée. ,,Ik kom hier al 20 jaar.'' Je vindt hier de beste groenten en het beste fruit van Parijs, zegt Ardisson.
Een Amerikaanse blogger omschreef het eens als de meest klantvriendelijke winkel ter wereld - en dat zegt wat, als een Amerikaan dat over een Parijzenaar zegt.
En dan het damestenue bij uitstek voor een Parisienne: het zwarte jurkje. ,,La Petite Robe Noir heeft alleen maar zwarte jurken in de winkel.'' Je vindt er vintage van Dior en Chanel maar ook van eigenaar en ontwerper Didier Ludot zelf. ,,Voor goede prijzen!''
Tot slot dan: een kerk, de Chapelle Notre Dame de la Médaille miraculeuse, net achter warenhuis Bon Marché.
,,Het is een verbazingwekkende plek, middenin Parijs, waar pelgrims uit de hele wereld samen komen.''
Maar zoals Ardisson niet naar een platenzaak gaat om muziek te kopen, gaat ze niet naar de kerk om te bidden. In de kapel koopt ze medaillons die ze als sieraad draagt.
___

LEUK: Damesglossy Elle omschreef haar ooit als: Elle vit la nuit mais sait rester belle de jour.
NOG LEUKER: Zelf zei Ardisson: 'Muziek, dat is de beste beauty creme die er is'. Maar dat was dan ook ten tijde van haar echtscheiding.
___

Zic & Bul, 76 Avenue de la République
Potager Mermoz, 36 Rue Jean-Mermoz
La Petite Robe Noir, 125 Galerie de Valois
Chapelle Notre Dame de la Médaille miraculeuse, 104 Rue du Bac

Geen opmerkingen:

Een reactie posten