woensdag 8 september 2010

De Passage de l'Ancre


Als je niet op let, ben je er zo voorbij gelopen.
Maar kijk goed en je ziet op nummer 223 in de Rue Saint-Martin een blauwe houten poort, die verschrikkelijk is verzakt en op instorten lijkt te staan, waarboven met goudkleurige letters staat: Passage de l'Ancre.
Volgens de overlevering is het één van de oudste "binnenstraten" van Parijs - hij dateert al van voor de Franse revolutie. Maar: het is een passage zonder overkapping.
Loop er naar binnen en je staat in een minidorpje, lijkt wel.
Er zijn huizen en winkeltjes. Alle gevels hebben op de begane grond een andere kleur: blauw, bruin, rood en groen, noem maar op.
En van begin tot eind staan er planten in potten in het straatje. Langs de gevels zijn bloembakken opgehangen.
Gebeurt er veel?
Nee, bijna niks, maar dat maakt het zo bijzonder.
Er zitten een paar kledingwinkeltjes, maar twee zaken zijn een speciale vermelding waard.
Globe Cooker ziet er uit als een fraaie uitgebreide keuken in een woonhuis - en zoiets is het ook want hier kan je kookles nemen.
En Pep's is dé speciaalzaak in Parijs voor al je paraplu-reparaties! Een winkel om je paraplu te laten maken: dat alleen al is een reden hier eens langs te lopen.
___

GOED: De Passage de l'Ancre ligt op een steenworpafstand van het Centre Pompidou, dus loop er absoluut even voor om, als je toch het museum bezoekt.
FOUT: Hadden ze in de passage niet één terras kunnen maken om in alle rust een kop koffie (tot 16:00) of een glas wijn (na 16:00) te drinken?
___

Geen opmerkingen:

Een reactie posten