maandag 2 augustus 2010

De lekkerste ijsjes


Natuurlijk: ijs, daar moeten we het over hebben!
Waar vind je de lekkerste ijsjes van Parijs?
Ik heb vier adressen uitgekozen die een reputatie hebben in Parijs en waar je zeker bent van kwaliteit en vakmanschap - en van gewoon een lekkere hap ijs natuurlijk.
À la Mère de Famille is een begrip onder de liefhebbers.
Omdat de ijssalon in de buurt van de boulevard Haussmann er zo mooi uitziet (foto), vanwege het chocolade-ijs en omdat het een van de oudste zaken in de hoofstad is.
Raimo, een beetje verstopt in het oosten van Parijs, is ook een klassieker.
De winkel werd meer dan 50 jaar geleden geopend door de Italiaanse familie Raimondo en is nog altijd geliefd wegens z'n ongeveer 40 smaken, z'n terras en z'n kastanje-ijs.
Moderner is Grom.
Deze blauwe ijswinkel is eenvoudig, het is klein, er staan nauwelijks tafels en stoelen, maar de cassata sicilienne (met ricotta) is beroemd en in geen enkel ijsje zitten conserveringsmiddelen of kleurstoffen.
Tot slot: It Mylk. Deze zaak ligt net als Grom in Saint-Germain des Prés. Hier is het yoghurt troef: yoghurt-ijs dus om precies te zijn. De ijssalon is pas sinds dit jaar open maar nu al een succes - vooral door de toppings bovenop de frozen yoghurt, èn vooral bij de Parisiennes, schijnt het.
___

GOED: Natuurlijk, Chez Amorino en Gelati d'Alberto hebben ook heerlijk ijs....
FOUT: ... maar ik kan toch niet alles noemen?
___

La Mère de Famille, 35 Rue du Faubourg Montmartre
Raimo, 59 Boulevard de Reuilly
Grom, 81 Rue de Seine
It Mylk, 15 Rue de l'Ancienne Comédie

1 opmerking: