vrijdag 30 juli 2010

De Rue Montmartre

Het is zonnig, de terrassen zitten er vol.
Het is rustig, alleen wat fietsers gaan voorbij.
De Rue Montmartre, ten noorden van Les Halles, is een heerlijke straat.
In een groot deel ervan staan lange rijen bomen - wat al redelijk bijzonder is in Parijs - en links en rechts liggen leuke winkeltjes en vooral ook cafés en restaurants.
De straat heeft sowieso een nogal culinair karakter.
Aan het begin zit het sympathieke Italiaanse restaurant Presto Fresco, daarnaast - verstopt op een binnenplaats - ligt een foie gras-winkel en weer verderop vind je de Comptoir de la Gastronomie: een eetwinkel en restaurant waar de tijd heeft stilgestaan en waar bloedworst de specialiteit is.
Rond het kruispunt met de Rue Etienne Marcel liggen maar liefst drie kookwinkels en een eindje verder lopen ligt een van de leukste kookboekenwinkels van Parijs: Librairie Gourmande.
Oh ja, restaurant La Bocca met z'n geweldige neo-klassieke interieur is ook een aanrader!
___

GOED: De Rue Montmartre vormt een driehoek met twee andere bijzondere straten: de Rue Montorgueil (veel cafés en sinds 1730 banketbakker Stohrer!) en de Rue Etienne Marcel (mode - maar let ook op de mooie gebouwen)
FOUT: Geloof het of niet, in de Rue Montmartre ligt ook Café Dood. Zoiets als "you can check out any time you like, but you can never leave..."
___

Geen opmerkingen:

Een reactie posten