vrijdag 23 juli 2010

De 10 mooiste (onbekende) terrassen (3)


Nou, we hebben de mooiste verstopte terrassen gehad, de mooiste hippe terrassen.
Tijd nu voor de laatste drie.
En die vallen eigenlijk niet in één categorie, behalve dan dat ze ook héél mooi zijn en bij velen onbekend. En ja: ze zijn omringd door bijzonder groen.
De tuin van het Musée de la Vie Romantique, niet ver van Pigalle, is een juweeltje, verstopt aan het eind van een steegje en tussen hoge gebouwen.
En in die tuin ligt dus het terras: intiem, lieflijk, klein, met bloemen, planten en bomen èn met een theesalon voor drankjes, kleine hapjes en zoetigheden.
Café A ligt al net zo verstopt, maar dan in de buurt van Gare de l'Est.
Het is het "huiscafé" van het Maison de l'Architecture, in een historisch pand waar in de 17e eeuw monniken woonden en op de binnenplaats bomen plantten. En daar staan nu dus tafeltjes en stoeltjes omheen, op grind en omringd door een oude stenen muur - weg van de drukte van de straat.
Mijn laatste terras-tip is Rosa Bonheur (foto). Een café-restaurant in het Parc des Buttes Chaumont, in noordoost Parijs.
Je zit hier met een geweldig uitzicht over het park, de sfeer is er ongedwongen en los, het publiek is zeer gevarieerd èn: je mag Rosa Bonheur en het terras 's avonds nog bezoeken als het park al dicht is!
___


Zomerkledingtip 3: Wie al te licht gekleed gaat, en daarmee uitdagend loopt te pronken, loopt het risico te worden opgepakt voor prostitutie. En zelfs zonder dat beroep ook actief te hebben beoefend, kan dat twee maanden cel betekenen - ook op Paris Plage.
___

Musée de la Vie Romantique, 16 Rue Chaptal
Café A, 148-154 Rue du Faubourg Saint Martin
Rosa Bonheur, Parc des Buttes Chaumont, 1 Rue Botzaris

1 opmerking:

  1. Dankzij dit blog mijn favoriete zomerse plek in Parijs ontdekt. Rosa B, can you ask for more?

    Buttes Chaumont, jummie tapa's, echte parisiens, muziek waar je telkens weer vrolijk van wordt en heerlijk frisse rosé tegen Parijse topprijzen!

    Ik neem er de file (na 18h is het aanschuiven geblazen voor 'n plekje op het terras) graag bij!

    BeantwoordenVerwijderen