donderdag 22 juli 2010

De 10 mooiste (onbekende) terrassen (2)


Terrassen in Parijs zijn er natuurlijk niet alleen voor romantici of architectuurliefhebbers.
Het aanbod is ruim en er is voor iedereen wat wils.
Dus na de eerste vier 'verstopte' adressen, nu drie tips voor iedereen die wel eens een hyperhip (onbekend) terras wil zien.
Oftewel: voor iedereen die omringd wil zijn door (niet meer zo) jonge Parijzenaars, (wannabe)kunstenaars en (afgestudeerde) studenten.
Bar Ourcq is op dit moment the place to be.
Een simpel café met een simpel terras, maar wel in de hippe Canal Saint Martin-buurt in noordoost Parijs.
Maar nog belangrijker: de kade voor het café. Want dat is het officieuze terras (foto).
Hier strijkt zodra de zon een beetje schijnt, jong Parijs neer om zittend aan het water te drinken en te eten.
Op naar het centrum. Op een steenworpafstand van het Centre Pompidou liggen twee trendy zaken, bar Andy Wahloo en restaurant Le 404, die een gezamenlijke binnenplaats hebben. In 2008 gingen hier ook de deuren open van "appartement-restaurant" Derrière - met een inrichting die, op z'n zachtst gezegd, nogal eclectisch is.
Afijn: op die binnenplaats is het dus heerlijk relaxen aan de eettafeltjes of op de luie banken, of op de oude poefen of op de ingezakte stoelen.
Terug naar het noordoosten van Parijs, waar de betonnen kolos Le 25 Est, met z'n dubbele terras (één direct aan het water, de ander op het "dak" met uitzicht over het water) een aanrader is. Elke dag van 10 uur 's morgens tot 2 uur 's nachts open en gelegen aan het Villette-bassin. Naast eten en drinken kan je er ook concerten bezoeken en kunst bekijken.
___

Zomerkledingtip 2: Ook de dames moeten opletten: topless zonnen, zelfs op Paris Plages, kan geïnterpreteerd worden als exhibitionisme. En dat levert je een jaar cel op of 15.000 euro boete.
___

Bar Ourcq, 68 Quai de la Loire
Derrière, 69 Rue des Gravilliers
Le 25 Est, 10 Place de la Bataille de Stalingrad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten