woensdag 4 februari 2009

Hotel bijna te hip om te slapen

Je hebt natuurlijk hip en je hebt hipper. En het Parijse hotel Mama Shelter behoort ab-so-luut in de laatste categorie. Mon dieu - wat is er de afgelopen maanden een hoeveelheid media-aandacht besteed aan dit nieuwe slaapadres!
Maar goed, er was ook reden toe.
Het idee was afkomstig van Serge Trigano. Hij is als grote (ex-)man achter Club Med natuurlijk niet de minste.
En het interieur is het werk van Philippe Starck. En Starck, tsja, die is tegenwoordig zo'n beetje verantwoordelijk voor alle hotel- en restaurantinterieurs in Parijs, lijkt het wel.
Afijn, de combinatie van die twee zorgde er dus voor dat in de noordoost hoek van Parijs nu een hotel is gevestigd dat massaal de jetset aantrekt wegens de luxe (alle kamers hebben een iMac), het interieur (boomstronken als tafeltjes), maar ook: de redelijke prijzen. Kamers zijn er al vanaf 79 euro.


GOED: Mama Shelter is een absolute belevenis wat betreft de inrichting. En je kunt er ook prima eten, zonder kamer te hebben gereserveerd, met een kaart samengesteld door topkok Alain Senderens.
FOUT: Mama Shelter is uitgegroeid tot een ware hype - nu maar hopen dat het de gemiddelde levensduur van een hype overstijgt.

http://www.mamashelter.com/
109 Rue de Bagnolet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten